ZSÖMLE HÁZILAG
Friss kelt tészta fogyasztása nem ajánlott epediéta ideje alatt, ezért érdemes előző nap elkészíteni.
Aki fel szeretné dobni a tésztát, az keverhet bele bármilyen zöldfűszert, vagy őrölt pirospaprikát is.
HOZZÁVALÓK 3 DB-HOZ:
200 g búzafinomliszt
100 ml víz
1 kávéskanál cukor
13 g friss élesztő
só
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet, a sót elkeverjük a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztővel.
Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
3 részre osztjuk, gombóccá formázzuk.
Az előmelegített gáztűzhely tetején, sütőpapírral bélelt tepsiben még kb. 15 percig kelesztjük.
Megkenjük enyhén sózott vízzel, majd 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percet sütjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése