ZSÖMLE HÁZILAG



Friss kelt tészta fogyasztása nem ajánlott epediéta ideje alatt, ezért érdemes előző nap elkészíteni.

Aki fel szeretné dobni a tésztát, az keverhet bele bármilyen zöldfűszert, vagy őrölt pirospaprikát is.



HOZZÁVALÓK 3 DB-HOZ:

200 g búzafinomliszt
100 ml víz
1 kávéskanál cukor
13 g friss élesztő


ELKÉSZÍTÉS:

A lisztet, a sót elkeverjük a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztővel.

Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.




3 részre osztjuk, gombóccá formázzuk. 

Az előmelegített gáztűzhely tetején, sütőpapírral bélelt tepsiben még kb. 15 percig kelesztjük.


Megkenjük enyhén sózott vízzel, majd 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percet sütjük.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések