CSIRKÉS-TOJÁSOS TORTILLA


Ebből egy evésre csak 1 db-ot lehet megenni, ezért én a tésztát elkészítem és kb. 3 óránként kisütök 1-et, frissen. Gyakorlatilag ebéd, uzsi, vacsora ez szokott lenni, ha ez van soron.

A tortillatésztába alap esetben 2-3 evőkanál zsírt is kell tenni, de az az érdekes, hogy semmi hátrány nem származik abból, ha azt kihagyjuk. Teljesen élvezhető a végeredmény anélkül is!

Csirkecomb helyett lehet mellet is használni, de akár párolt hallal is kipróbálhatjuk.



HOZZÁVALÓK:

a tésztához: (4 db-hoz)

200 g búzaliszt
1/2 tasak sütőpor (6 g)
annyi víz, amennyitől a tészta összeáll (kb. 2 dl)

a töltelékhez:

2 db salátalevél / db
1 db főtt tojásfehérje / db
1 evőkanál natúr joghurt / db
1 egész csirkecomb 
só, őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS:

1. A csirkét sóval, őrölt pirospaprikával puhára főzzük.


 2. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. 
Apránként annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. 
(Ha már nem ragacsos, akkor jó.)

30 percre letakarjuk és állni hagyjuk.

A tésztát 4 részre osztjuk és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.

Tapadásmentes serpenyőben  - olaj nélkül - mindkét oldalát megsütjük.


4. A megmosott salátaleveleket eloszlatjuk a felületén.
Rátesszük a feldarabolt főtt tojásfehérjét, és kb. 8 dkg, a csontjáról lefejtett csirkehúst. 

Behajtjuk, vagy feltekerjük.

 Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések