CSIRKÉS-TOJÁSOS TORTILLA
Ebből egy evésre csak 1 db-ot lehet megenni, ezért én a tésztát elkészítem és kb. 3 óránként kisütök 1-et, frissen. Gyakorlatilag ebéd, uzsi, vacsora ez szokott lenni, ha ez van soron.
A tortillatésztába alap esetben 2-3 evőkanál zsírt is kell tenni, de az az érdekes, hogy semmi hátrány nem származik abból, ha azt kihagyjuk. Teljesen élvezhető a végeredmény anélkül is!
Csirkecomb helyett lehet mellet is használni, de akár párolt hallal is kipróbálhatjuk.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához: (4 db-hoz)
200 g búzaliszt
1/2 tasak sütőpor (6 g)
só
annyi víz, amennyitől a tészta összeáll (kb. 2 dl)
a töltelékhez:
2 db salátalevél / db
1 db főtt tojásfehérje / db
1 evőkanál natúr joghurt / db
1 evőkanál natúr joghurt / db
1 egész csirkecomb
só, őrölt pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csirkét sóval, őrölt pirospaprikával puhára főzzük.
2. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.
2. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük.
Apránként annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
(Ha már nem ragacsos, akkor jó.)
30 percre letakarjuk és állni hagyjuk.
4. A megmosott salátaleveleket eloszlatjuk a felületén.
Rátesszük a feldarabolt főtt tojásfehérjét, és kb. 8 dkg, a csontjáról lefejtett csirkehúst.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése