ALMÁS BUKTA





HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

200 g búzafinomliszt
6 g sütőpor
1,5 kávéskanál fahéj
csipet só
édesítőszer ízlés szerint
víz

a töltelékhez:

3 db közepes alma 
fahéj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet, a fahéjat, a csipet sót, a sütőport és az édesítőport összekeverjük.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.

Letakarva 30 percet pihentetjük.


2. A tésztát 5 részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.



3. Az almát meghámozzuk, nagy lyukon lereszeljük, ha sok a leve kicsit kinyomkodjuk.
Összekeverjük a fahéjjal.


4. A lapok közepére halmozunk egy adag almát. 
A tészta két szélét behajtjuk, majd alulról feltekerjük.



5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (vízzel le is kenhetjük), majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.


Megvárjuk, míg kihűl.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések