ALMÁS BUKTA
HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:
a tésztához:
200 g búzafinomliszt
6 g sütőpor
1,5 kávéskanál fahéj
csipet só
édesítőszer ízlés szerint
víz
a töltelékhez:
3 db közepes alma
fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a fahéjat, a csipet sót, a sütőport és az édesítőport összekeverjük.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Letakarva 30 percet pihentetjük.
2. A tésztát 5 részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra.
3. Az almát meghámozzuk, nagy lyukon lereszeljük, ha sok a leve kicsit kinyomkodjuk.
Összekeverjük a fahéjjal.
4. A lapok közepére halmozunk egy adag almát.
A tészta két szélét behajtjuk, majd alulról feltekerjük.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (vízzel le is kenhetjük), majd előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.
Megvárjuk, míg kihűl.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése