VADAS KRUMPLIGOMBÓCCAL

Ezt akkor készítem második fogásként, amikor húslevest főzök.
A zöldségekből a mártás, a húsból pedig a feltét lesz.



HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

a mártáshoz:

főtt zöldségek a húslevesből (krumpli, sárgarépa, fehérrépa -cukkini, padlizsán)
1- 2 dl húsleves

 (natúr joghurt-elhagyható)

a feltéthez:

húslevesben főtt hús

a krumpligombóchoz:

2 db kisebb burgonya
1 db tojás
kb. 150-200 g liszt


dekorhoz: petrezselyem



ELKÉSZÍTÉS:

Krumpligombóc:

1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, villával összetörjük.

Hozzáadunk 1 tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.


2. A tésztából golyókat formázunk és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
Lecsepegtetjük.


3. A főtt zöldségeket kevés húslevessel pürésítjük.



4. A leveshúst lefejtjük a csontjáról és száraz, tapadásmentes serpenyőben enyhén átpirítjuk.

Tálaláskor alulra tesszük a krumpligombócot, rámerünk 2-3 evőkanál mártást, végül a tetejére kerül a hús.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések