VADAS KRUMPLIGOMBÓCCAL
Ezt akkor készítem második fogásként, amikor húslevest főzök.
A zöldségekből a mártás, a húsból pedig a feltét lesz.
ELKÉSZÍTÉS:
Krumpligombóc:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, villával összetörjük.
Hozzáadunk 1 tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.
2. A tésztából golyókat formázunk és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
Lecsepegtetjük.
3. A főtt zöldségeket kevés húslevessel pürésítjük.
4. A leveshúst lefejtjük a csontjáról és száraz, tapadásmentes serpenyőben enyhén átpirítjuk.
Tálaláskor alulra tesszük a krumpligombócot, rámerünk 2-3 evőkanál mártást, végül a tetejére kerül a hús.
Jó étvágyat!
A zöldségekből a mártás, a húsból pedig a feltét lesz.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
a mártáshoz:
főtt zöldségek a húslevesből (krumpli, sárgarépa, fehérrépa -cukkini, padlizsán)
1- 2 dl húsleves
(natúr joghurt-elhagyható)
a feltéthez:
húslevesben főtt hús
a krumpligombóchoz:
2 db kisebb burgonya
1 db tojás
kb. 150-200 g liszt
só
dekorhoz: petrezselyem
só
dekorhoz: petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
Krumpligombóc:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, villával összetörjük.
Hozzáadunk 1 tojást, sót és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.
2. A tésztából golyókat formázunk és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük.
Lecsepegtetjük.
3. A főtt zöldségeket kevés húslevessel pürésítjük.
4. A leveshúst lefejtjük a csontjáról és száraz, tapadásmentes serpenyőben enyhén átpirítjuk.
Tálaláskor alulra tesszük a krumpligombócot, rámerünk 2-3 evőkanál mártást, végül a tetejére kerül a hús.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése