BURGONYÁS LÁNGOS TEPSIBEN SÜTVE
HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:
2 db közepes burgonya héjában megsütve
100 ml víz
15 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
kb. 200 g búzafinomliszt
só
tetejére: joghurt, sovány sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük.
Hozzáadjuk a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt, majd hozzáöntjük a krumplihoz.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
2. A tésztát 2 részre osztjuk, kilapogatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
3. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl.
Joghurttal és sovány sajttal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése