BURGONYÁS LÁNGOS TEPSIBEN SÜTVE




HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:

2 db közepes burgonya héjában megsütve
100 ml víz
15 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
kb. 200 g búzafinomliszt
tetejére: joghurt, sovány sajt


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük.

Hozzáadjuk a langyos, cukros vízben felfuttatott élesztőt, majd hozzáöntjük a krumplihoz.

Annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.

Meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.

2. A tésztát 2 részre osztjuk, kilapogatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

3. Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Megvárjuk, míg langyosra hűl.

Joghurttal és sovány sajttal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések