RIZSES HÚS BESAMELLEL, SAJTTAL
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
120 g (szárazon) rizs
300 g csirkehús (vagy bármilyen egyéb sovány)
só, majoranna
500 ml víz
a besamelhez:
400 ml a hús főzővizéből
3 evőkanál búzafinomliszt
só
a tetejére 80-100 g zsírszegény (light) mozzarella vagy reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
2. A húst fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, hozzáadjuk a majorannát és felöntjük kb. 5 dl vízzel.
Puhára pároljuk.
3. A hús főzőlevébe (4000 ml) beleteszünk 3 evőkanál lisztet, simára keverjük és állandó kevergetés mellett, közepes hőfokon besűrítjük.
4. A rizzsel összekevert húst kivajazott tepsibe tesszük, majd ráöntjük a mártást, végül rámorzsoljuk a mozzarellát.(ráreszeljük a sajtot)
5. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése