RIZSES HÚS BESAMELLEL, SAJTTAL





HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

120 g (szárazon) rizs

300 g csirkehús (vagy bármilyen egyéb sovány)
só, majoranna
500 ml víz

a besamelhez:

400 ml a hús főzővizéből
3 evőkanál búzafinomliszt

a tetejére 80-100 g zsírszegény (light) mozzarella vagy reszelt sajt


ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.

2. A húst fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, hozzáadjuk a majorannát és felöntjük kb. 5 dl vízzel.
Puhára pároljuk.


3. A  hús főzőlevébe (4000 ml)  beleteszünk 3 evőkanál lisztet, simára keverjük és állandó kevergetés mellett, közepes hőfokon besűrítjük.

 
4. A rizzsel összekevert húst kivajazott tepsibe tesszük, majd ráöntjük a mártást, végül rámorzsoljuk a mozzarellát.(ráreszeljük a sajtot)





5. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések