FASÍRT BORSÓPÜRÉVEL
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
a fasírthoz:
250 g darált hús (pulykacomb v. 10%-os sertéshús)
1 db tojás
1 evőkanál friss petrezselyem
só
kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
(ízlés szerint egyéb fűszerek)
a borsópüréhez:
250 g zöldborsó
1 evőkanál friss petrezselyem
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zsemlemorzsán kívül az összes többi hozzávalót összekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható (nem ragacsos) legyen.
2. A húsból pogácsákat készítünk, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - 10 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalával folytatjuk.
3. Míg sül a hús, kevés, enyhén sós vízben megfőzzük a borsót.
A saját főzőlevéből 2-3 evőkanálnyival és a petrezselyemmel turmixban vagy darálógépben pürésítjük.
A fasírttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése