FASÍRT BORSÓPÜRÉVEL




HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

a fasírthoz:

250 g darált hús (pulykacomb v. 10%-os sertéshús)
1 db tojás
1 evőkanál friss petrezselyem
kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
(ízlés szerint egyéb fűszerek)

a borsópüréhez:

250 g zöldborsó
1 evőkanál friss petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zsemlemorzsán kívül az összes többi hozzávalót összekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható (nem ragacsos) legyen.


2. A húsból pogácsákat készítünk, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - 10 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalával folytatjuk.


3. Míg sül a hús, kevés, enyhén sós vízben megfőzzük a borsót.


A saját főzőlevéből 2-3 evőkanálnyival és a petrezselyemmel turmixban vagy darálógépben pürésítjük.

A fasírttal tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések