MIT KEZDJÜNK A MARADÉKKAL 2.: NOKEDLI
Nokedliből nem nehéz annyit főzni, hogy megmaradjon, de hogy ne kelljen kidobni, íme egy gyorsan elkészíthető és ízletes étel.
HOZZÁVALÓK 1 ADAGRA:
kb. 150 G főt nokedli
200 ml húsleves
1evőkanál búzafinomliszt
só, őrölt szerecseindió
1 evőkanál petrezselyem
kb. 40 g reszelt, zsírszegény sajt
ELKÉSZÍTÉS:
A húslevest, a fűszerekkel és a liszttel simára keverjük.
Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Belekeverjük a felkockázott nokedli, majd tűzálló edénybe öntjük és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése