SAJTOS-SONKÁS KRUMPLITEKERCS
HOZZÁVALÓK KB. 7 DB-HOZ:
a tésztához:
2 db közepes burgonya
1 db tojás
liszt, amennyit a tészta felvesz
só, őrölt kömény , őrölt szerecsendió
1 evőkanál petrezselyem
a töltelékhez:
7 szelet zsírszegény sajt
7 szelet csirke/pulykamell sonka
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük.
Megpucoljuk, villával összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon és ne legyen ragacsos.
2. A tésztából lecsippentük 1 darabot és golyót formázunk belőle.
Folytatjuk, míg elfogy.
3. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.
5. Közepére 1 szelet sonkát és 1 szelet sajtot helyezünk.
Feltekerjük.
A tekercseket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
(Igény szerint tojással is lekenhetjük.)
6. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.
Önmagában, vagy egyszerű salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése