SAJTOS-SONKÁS KRUMPLITEKERCS






HOZZÁVALÓK KB. 7 DB-HOZ:

a tésztához:

2 db közepes burgonya
1 db tojás
liszt, amennyit a tészta felvesz
só, őrölt kömény , őrölt szerecsendió
1 evőkanál petrezselyem

a töltelékhez:

7 szelet zsírszegény sajt
7 szelet csirke/pulykamell sonka


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük.
Megpucoljuk, villával összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon és ne legyen ragacsos.




2. A tésztából lecsippentük 1 darabot és golyót formázunk belőle.
Folytatjuk, míg elfogy.


3. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra.


5. Közepére 1 szelet sonkát és 1 szelet sajtot helyezünk.

Feltekerjük.

A tekercseket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

(Igény szerint tojással is lekenhetjük.)




6. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.


Önmagában, vagy egyszerű salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések