ÉDESBURGONYA ŐSZIBARACKKAL
HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
3 db közepes édesburgonya
4 fél befőtt / kompót őszibarack
a besamelhez:
300 ml laktózmentes 1,5%-os tej
2 evőkanál búzafinomliszt
1 teáskanál fahéj
édesítőszer ízlés szerint
csipet só
a dekorhoz: fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az édesburgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és egy tűzálló sütőedénybe belekarikázzuk.
2. Ráhelyezzük a fél barackokat.
3. A besamel hozzávalóit hidegen simára keverjük, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Ráöntjük a barackokra.
4. Előmelegített sütőben 185 fokon - légekveréssel - kb. 13-15 percig sütjük, míg megszilárdul.
Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése