ÉDESBURGONYA ŐSZIBARACKKAL





HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

3 db közepes édesburgonya
4 fél befőtt / kompót őszibarack

a besamelhez:

300 ml laktózmentes 1,5%-os tej
2 evőkanál búzafinomliszt
1 teáskanál fahéj
édesítőszer ízlés szerint
csipet só

a dekorhoz: fahéj



ELKÉSZÍTÉS:

1. Az édesburgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és egy tűzálló sütőedénybe belekarikázzuk.


2. Ráhelyezzük a fél barackokat.


3. A besamel hozzávalóit hidegen simára keverjük, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. 
Ráöntjük a barackokra.





4. Előmelegített sütőben 185 fokon - légekveréssel - kb. 13-15 percig sütjük, míg megszilárdul.

Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések