PALACSINTA TEPSIBEN SÜTVE ŐSZIBARACKKAL
HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ (6 SZELET):
150 ml laktózmentes tej
150 ml víz
1 db tojás
kb. 150 g búzafinomliszt
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
4 db fél befőtt őszibarack leöblítve
édesítőszer ízlés szerint
csipet sót
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vizet, a tejet, a tojást, az édesítőt, a fahéjat, a sütőport és a sót simára keverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kicsit sűrűbb tésztát kapjunk, mintha serpenyőben sütnénk, de ne legyen túl kemény.
2. A barackokat felkockázzuk és beleforgatjuk a tésztába.
3. Enyhén kiolajozott sütőedénybe öntjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig (tűpróbáig) sütjük, míg a teteje kicsit megbarnul.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése