PALACSINTA TEPSIBEN SÜTVE ŐSZIBARACKKAL



HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ (6 SZELET):

150 ml laktózmentes tej
150 ml víz
1 db tojás
kb. 150 g búzafinomliszt
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
4 db fél befőtt őszibarack leöblítve
édesítőszer ízlés szerint
csipet sót


ELKÉSZÍTÉS:

1. A vizet, a tejet, a tojást, az édesítőt, a fahéjat, a sütőport és a sót simára keverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy kicsit sűrűbb tésztát kapjunk, mintha serpenyőben sütnénk, de ne legyen túl kemény.


2. A barackokat felkockázzuk és beleforgatjuk a tésztába.


3. Enyhén kiolajozott sütőedénybe öntjük, majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig (tűpróbáig) sütjük, míg a teteje kicsit megbarnul.


Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések