TÖLTÖTT FASÍRT

Akkor szoktam ezt készíteni, ha van húsleves.



HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:

500 g darált pulykahús vagy 10%-os sertéscomb
1 db tojás
kb. 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt köménymag, ízlés szerint egyéb fűszerek

a töltelékhez:

400 ml húsleves
4 evőkanál búzafinomliszt

továbbá: 

1 db tojás
kb. 300 g főtt zöldség (sárgarépa, burgonya)
1-2 evőkanál petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS:

1. A darált húst, a tojást, a fűszereket összekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összeálljon.


2. Az őzgerincformát szilikonos sütőpapírral kibéleljük, majd elosztjuk benne a hús 2/3-át, az alján és a szélein, úgy  hogy a közepén mélyedés legyen. 


3. A húslevest, a lisztet, a sót simára keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojást és a kockára vágott főtt zöldségeket, valamint a petrezselymet.




4. Feltöltjük a formát, majd a maradék hússal befedjük.



5. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 35 percig sütjük.



Kivesszük várunk 10-15 percet, majd felszeletelve tálaljuk rizzsel vagy krumplival.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések