TÖLTÖTT FASÍRT
Akkor szoktam ezt készíteni, ha van húsleves.
HOZZÁVALÓK 1 ŐZGERINCFORMÁHOZ:
500 g darált pulykahús vagy 10%-os sertéscomb
1 db tojás
kb. 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt köménymag, ízlés szerint egyéb fűszerek
a töltelékhez:
400 ml húsleves
4 evőkanál búzafinomliszt
só
továbbá:
1 db tojás
kb. 300 g főtt zöldség (sárgarépa, burgonya)
1-2 evőkanál petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
1. A darált húst, a tojást, a fűszereket összekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összeálljon.
2. Az őzgerincformát szilikonos sütőpapírral kibéleljük, majd elosztjuk benne a hús 2/3-át, az alján és a szélein, úgy hogy a közepén mélyedés legyen.
3. A húslevest, a lisztet, a sót simára keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojást és a kockára vágott főtt zöldségeket, valamint a petrezselymet.
4. Feltöltjük a formát, majd a maradék hússal befedjük.
5. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 35 percig sütjük.
Kivesszük várunk 10-15 percet, majd felszeletelve tálaljuk rizzsel vagy krumplival.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése