HÚSLEVES CSIRKECOMBBÓL


Ha ezt a levest készítem, akkor az ebéd és a vacsora is kipipálva, sőt még a másnapi leves is.

Csak ne felejtsük el tálalás előtt jó felforralni!!!

A céklát leginkább csak a színe miatt teszem bele, így a végeredmény - noha nincs benne annyi zsír -, ugyanolyan szép sárga lesz.



HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

1 db egész csirkecomb bőr nélkül
2 db  nagyobb sárgarépa
1 kisebb cékla
1 db gyökérzöldség
1-2 db közepes burgonya
2 evőkanál petrezselyem 



ELKÉSZÍTÉS:

A húst kb. 2,5 l vízben feltesszük főni.

Ha felforr, habját leszedjük, majd fűszerezzük, beletesszük a megpucolt és nagyobb egységekre vágott zöldségeket, majd alacsony hőfokon kb. 2-2,5 órán át főzzük.

Leszűrjük, és levestésztával vagy csak a hússal és zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések