HÚSLEVES CSIRKECOMBBÓL
Ha ezt a levest készítem, akkor az ebéd és a vacsora is kipipálva, sőt még a másnapi leves is.
Csak ne felejtsük el tálalás előtt jó felforralni!!!
A céklát leginkább csak a színe miatt teszem bele, így a végeredmény - noha nincs benne annyi zsír -, ugyanolyan szép sárga lesz.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
1 db egész csirkecomb bőr nélkül
2 db nagyobb sárgarépa
1 kisebb cékla
1 db gyökérzöldség
1-2 db közepes burgonya
2 evőkanál petrezselyem
só
ELKÉSZÍTÉS:
A húst kb. 2,5 l vízben feltesszük főni.
Ha felforr, habját leszedjük, majd fűszerezzük, beletesszük a megpucolt és nagyobb egységekre vágott zöldségeket, majd alacsony hőfokon kb. 2-2,5 órán át főzzük.
Leszűrjük, és levestésztával vagy csak a hússal és zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése