EPEKÍMÉLŐ MUSZAKA



Paradicsom és tej nélkül.



HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGHOZ:

2 db nagyobb burgonya (kb. 600 g)
350 g darált hús
1 db közepes padlizsán
só, őrölt kömény 
egyéb fűszerek ízlés szerint

a besamelhez:

400 ml húsleves
3 evőkanál búzafinomliszt 
só, őrölt szerecsendió
1 evőkanál petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS:

1. A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük.
Megpucoljuk, kivajazott sütőedénybe karikázzuk.


2. A húst tapadásmentes serpenyőben fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, felengedjük nem túl sok vízzel és puhára főzzük.


3. A padlizsánt meghámozzuk. Karikára vágjuk, melyeket sütőpapírra sorakoztatunk, megsózunk és 185 fokon légkeveréssel sütjük, míg enyhén megbarnul. Kb.6-8 percet mindkét felén.


 4. A húslevesben csomómentesre keverjük a lisztet és a fűszereket, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.


5. A tepsibe rakott főtt krumplira szétosztjuk a padlizsánt, majd erre jön a darált hús, végül a besamel.

Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések