EPEKÍMÉLŐ MUSZAKA
Paradicsom és tej nélkül.
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGHOZ:
2 db nagyobb burgonya (kb. 600 g)
350 g darált hús
1 db közepes padlizsán
só, őrölt kömény
egyéb fűszerek ízlés szerint
a besamelhez:
400 ml húsleves
3 evőkanál búzafinomliszt
só, őrölt szerecsendió
1 evőkanál petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
1. A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük.
Megpucoljuk, kivajazott sütőedénybe karikázzuk.
2. A húst tapadásmentes serpenyőben fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, felengedjük nem túl sok vízzel és puhára főzzük.
3. A padlizsánt meghámozzuk. Karikára vágjuk, melyeket sütőpapírra sorakoztatunk, megsózunk és 185 fokon légkeveréssel sütjük, míg enyhén megbarnul. Kb.6-8 percet mindkét felén.
4. A húslevesben csomómentesre keverjük a lisztet és a fűszereket, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
5. A tepsibe rakott főtt krumplira szétosztjuk a padlizsánt, majd erre jön a darált hús, végül a besamel.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése