PIZZA CSIRKEMELLEL


Változatosságképpen a hideg pizza is szóba jöhet.


Ezzel a recepttel az ebédet és a vacsorát is meg lehet oldani egyszerre.

Lehet kapni olyan pizza fűszerkeveréket, amibe csak zöldfűszer van, azt is bele lehet keverni a tésztába. Vagy csak bazsalikomot, v. oregánót.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

a tésztához:

200 g búzafinomliszt
100 ml víz
13 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor

a feltéthez:

kb. 300 g csirkemell
1-1 evőkanál natúr joghurt
1,5-1,5 dkg zsírszegény sajt


ELKÉSZÍTÉS:

1. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a sózott liszttel.
Jól kidolgozzuk és meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.



2. A csirkemellet kockára vágjuk, sóval, kevés vízben megpároljuk.


3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra. (egyben v. kétfelé osztva)

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és az előmelegített gáztűzhely tetején kelesztjük még 10 percig, majd 185 fokos sütőbe toljuk és sütjük (nem légkeveréssel) kb. 7 percig.

4. A félig megsült tésztát kivesszük, megkenjük 1-1,5 evőkanál joghurttal, rátesszük a csirkét, tetejére sajtot reszelünk és további 7 percig sütjük, míg elkészül.

Langyosan vagy hidegen fogyasszuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések