TÖLTÖTT CUKKINI
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
1 db cukkini (kb.300 g )
250 g darált hús
300 ml húsleves
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kapor
só, őrölt szerecsendió
kb. 60 g reszelt, sovány sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A darált húst tapadásmentes serpenyőben fehéredésig pároljuk, majd beleteszünk 1 evőkanál kaprot és megsózzuk.
Felöntjük épp annyi vízzel, ami ellepi és megfőzzük.
2. A cukkinit megpucoljuk, félbe vagy 4-be vágjuk és enyhén sós vízben megpároljuk.
3. A húslevest, a lisztet és 1 evőkanál kaprot simára keverünk, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
4. A cukkinik belsejét kikaparjuk. A 4 részt tűzálló edénybe tesszük és megtöltjük a darált hússal.
Ráöntjük a besamelt, végül megszórjuk sajttal.
5. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.
Rizzsel vagy krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése