PARAJOS PALACSINTA
2-3-szori étkezésre elegendő.
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
a tésztához:
150 ml laktózmentes tej
150 ml víz
1 db tojás
kb. 150 g búzafinomliszt
só
a töltelékhez:
450 g parajpüré
só, őrölt szerecsendió
a tetejére:
100 g light mozzarella
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást, a tejet és a vizet, kevés sóval simára keverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
2. Tapadásmentes, forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
3. A parajt serpenyőbe tesszük és kiolvasztjuk a fűszerekkel vagy ha friss, kevés vízben megpároljuk.
4. A palacsintákat megtöltjük és enyhén kiolajozott sütőedénybe sorakoztatjuk. Ha maradt paraj, azt a tetejére kanalazzuk.
Rámorzsoljuk a mozzarellát, majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése