PARAJOS PALACSINTA

2-3-szori étkezésre elegendő.



HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

a tésztához:

150 ml laktózmentes tej
150 ml víz
1 db tojás
kb. 150 g búzafinomliszt

a töltelékhez:

450 g parajpüré
só, őrölt szerecsendió

a tetejére:

100 g light mozzarella


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást, a tejet és a vizet, kevés sóval simára keverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.


2. Tapadásmentes, forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat.


3. A parajt serpenyőbe tesszük és kiolvasztjuk a fűszerekkel vagy ha friss, kevés vízben megpároljuk.


4. A palacsintákat megtöltjük és enyhén kiolajozott sütőedénybe sorakoztatjuk. Ha maradt paraj, azt a tetejére kanalazzuk.



Rámorzsoljuk a mozzarellát, majd előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések