TÚRÓNUDLI
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
a tésztához:
250 g félzsíros tehéntúró
1 db tojás
1 teáskanál fahéj
édesítés ízlés szerint
kb. 80-100 g búzafinomliszt (amennyit felvesz)
csipet só
tálaláshoz: barack vagy meggybefőtt pürésítve
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrót, az édesítőt, a fahéjat, a tojást és a sót összekeverjük, majd apránként annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. (Ha már nem ragacsos, jó!)
2. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd hosszába csíkokat vágunk belőle.
3. A csíkokat hengerré formázzuk és felvágjuk kb. 0,5 cm-es darabokra.
4. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük őket, lecsepegtetjük.
Pürésített gyümölccsel tálaljuk.
De pirított morzsába is hempergethetjük vagy joghurttal is kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése