TÚRÓNUDLI




HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

a tésztához:

250 g félzsíros tehéntúró
1 db tojás
1 teáskanál fahéj
édesítés ízlés szerint
kb. 80-100 g búzafinomliszt (amennyit felvesz)
csipet só

tálaláshoz: barack vagy meggybefőtt pürésítve


ELKÉSZÍTÉS:

1. A túrót, az édesítőt, a fahéjat, a tojást és a sót összekeverjük, majd apránként annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. (Ha már nem ragacsos, jó!)



2. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd hosszába csíkokat vágunk belőle.


3. A csíkokat hengerré formázzuk és felvágjuk kb. 0,5 cm-es darabokra.



4. Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük őket, lecsepegtetjük.

Pürésített gyümölccsel tálaljuk.

De pirított morzsába is hempergethetjük vagy joghurttal is kínálhatjuk.

 Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések