HÚSOS RÉTES





HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

6 db réteslap
350 g darált hús
egyéb fűszerek ízlés szerint (nálam bazsalikom)
1 db tojás
1 dl natúr joghurt


ELKÉSZÍTÉS:

1. A darált húst fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és puhára pároljuk.



2.  Két réteslapot egymásra teszünk, majd a hús 1/3-át az alsó szélétől kb. 1 cm-re hosszában egy csíkban elosztjuk.


3. Feltekerjük, majd csigába becsavarjuk.


Kivajazott sütőedénybe tesszük.

Folytatjuk a másik 2*2 réteslappal is.


4. A megmaradt hús főzőlevét, a joghurtot és a tojást simára keverjük, majd ráöntjük a tekercsekre.




Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - sütjük kb. 25 percig.

Ha ekkora nem pirult meg, 185 fokon - légkeveréssel - sütjük még 5-6 percig.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések