HÚSOS RÉTES
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
6 db réteslap
350 g darált hús
só
egyéb fűszerek ízlés szerint (nálam bazsalikom)
1 db tojás
1 dl natúr joghurt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A darált húst fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi és puhára pároljuk.
2. Két réteslapot egymásra teszünk, majd a hús 1/3-át az alsó szélétől kb. 1 cm-re hosszában egy csíkban elosztjuk.
3. Feltekerjük, majd csigába becsavarjuk.
Kivajazott sütőedénybe tesszük.
Folytatjuk a másik 2*2 réteslappal is.
4. A megmaradt hús főzőlevét, a joghurtot és a tojást simára keverjük, majd ráöntjük a tekercsekre.
Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - sütjük kb. 25 percig.
Ha ekkora nem pirult meg, 185 fokon - légkeveréssel - sütjük még 5-6 percig.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése